martes, 14 de enero de 2014

Badalona 13 - Granollers b 14

Badalona 13 - 14 Granollers B, màxima emoció de la temporada

El del passat dissabte 11 va ser el partit amb més emoció i tensió dels jugats pel Badalona aquesta temporada. Va superar amb escreix els del Júpiter i Banyoles, i com en aquests, els locals van perdre per la mínima amb sobrada polèmica arbitral. Va ser un partit vibrant, fort, amb importància del físic però també de la tècnica i la veterania. La primera part va ser molt igualada tot i que el Granollers B es va avançar amb alguns xuts des de l’exterior. Alguna superioritat numèrica també van fer-los sumar un lleuger avantatge que va ser contrarestat amb gols de Jordi Esteve (també en superioritat numèrica i des del cantó esquerre) i Aaron Brea amb xuts exteriors sorprenien defensa i porter.

El següent quart va començar amb un altre gol des de l’exterior de Sergi Font que posava l’empat a 4. Però els visitants, lluny de baixar la guàrdia, van seguir atacant amb intensitat i aconseguint un nou avantatge. Ho feien gràcies a una jugada desafortunada en què la recuperació de pilota d’Aaron Brea en el marcatge al boia va acabar entrant en pròpia porteria. L’emoció encara es mantindria perquè Cisco Roqué, en funcions ocasionals de boia, marcava un gol contra el que havia estat el seu ex-equip fa dues temporades, i Òscar Reloba des de la mateixa posició aconseguia un altre avantatge. Avantatge que novament els visitant reduirien a zero posant l’empat a 7 a l’equador del partit. Abans, però, un avís del desencert letal que dominaria especialment el darrer quart: xut des de 8 metres de Mateo López que el defensa del Granollers B bloca desviant la pilota fora dels límits pel camp local. És a dir, segons reglament, pilota queda en possessió dels atacants, el Badalona. La decisió de la col·legiada, no contradita per l’altre àrbitre, va afavorir l’equip que defenia. Inexplicable.

El tercer període va ser el de Mateo López que va posar-se al capdavant de l’equip i desplegant la veterania i l’habitual encert en la conducció del joc, va sumar dos gols més des de la boia (9-7). No obstant, els visitants van remuntar el marcador aprofitant certa desorganització defensiva dels locals i un penal inexistent, en què l’atacant del Granollers va perdre la pilota netament però que els àrbitres no van entendre així. Altra vegada empat: 9-9 i tota la tensió a la piscina municipal de Badalona.

El darrer quart va ser explosiu. Dos gols més de Mateo López (11-9). Calia jugar llarg, intentar que no assenyalessin expulsions absurdes i avortant netament els atacs visitants. No va haver-hi res d’això. Per començar, es va incrementar la tendència arbitrals a assenyalar faltes en atac dels badalonins, especialment dels boies, però també d’altres jugadors atacants. A més, els àrbitres van donar un gol fantasma la pilota si va entrar, no ho va fer sencer com prescriu el reglament- i van omplir l’expedient amb nombroses expulsions que fluctuaven entre la rigorositat i la inexistència. Així per exemple la tercera d’Aaron Brea que només pressionava netament amb el cos i aixecant els braços empenyent el boia fins a quatre metres.

Entre tant, un xut de Sergi Font mantenia l’avantatge de dos gols que els visitants havien reduït (12-10). Un penal a favor (l’únic aconseguit en tot el partit, l’únic concedit als esforços dels boies a la quarta part i, segurament, un regal excessiu per aquesta jugada en concret que denoten el desencert a l’hora de xiular). Isaac Tabuenca amb un xut sec i col·locat a la part baixa del pal esquerra del porter tornava a posar en avantatge al locals amb el 13-12. Però una altra expulsió més que discutible (el defensor enfonsa clarament la pilota a l’atacant i és expulsat) va ser transformada en l’empat a 13-13. Una badada defensiva al darrer moment en assenyalar una falta quan els nostres sortien al contraatac després de la recuperació de pilota, va posar 13 a 14 a favor del Granollers B a 4 segons del final. En total: 8 expulsions i un penal en contra enfront de 6 expulsions 2 penals a favor –cap d’elles al darrer període, en què els nostre boies van seguir lluitant amb la mateixa intensitat i, fins i tot, rebent més pilotes que la resta del matx-. El proper repte serà a la piscina del Júpiter a les 18h de la tarda on els de Badalona necessiten puntuar per mantenir-se vius a la part alta de la classificació.

Els parcials van ser: 3-4,4-3,2-2,4-5.

CN Badalona: Jordi Pañella, Sergi Font (2), Aaron Brea (1), Xavi Querol, Mateo López (4), Cisco Roqué (2), Albert Ferrer “Flama”, Martí Vinyoles, Oscar Reloba (1), Dani Muñoz, Isaac Tabuenca (1), Jordi Esteve (2), Pol Albert.

No hay comentarios:

Publicar un comentario