lunes, 17 de febrero de 2014

BANYOLES 11 - 13 BADALONA

Una victòria sense l’objectiu final

El d’avui tornava a ser un partit clau. El rival el sempre problemàtic Banyoles que a la primera volta va guanyar a domicili badaloní per la mínima i en els darrers segons. Els visitants, per tant, anaven conscienciats de la importància d’obtenir la victòria i de les dificultats de jugar en una piscina més ampla que la pròpia.

El partit va començar de manera vibrant pels visitants, amb 2 gols de Jordi Esteve i un de Dani Roma pràcticament seguits que, en la seva línia habitual, dinamitzaven el joc de l’equip. En defensa s’aturaven els jugadors clau i Aaron Brea escombrava les pilotes al boia amb un marcatge tan eficaç com net visualment. Per si de cas, les ajudes també arribaven puntuals facilitant que la majoria d’ocasions del Banyoles fossin de llançament exterior. L ‘avui, altra vegada titular, Pol Albert també contribuïa amb fermesa sota pals. Abans d’acabar la part els locals inauguraven el marcador. Aprofitant una exclusió a favor i replantejant el joc amb un temps mort, el capità Albert Ferrer “Flama” feia el que no acostuma a fer: marcar un gol a passada de Jordi Esteve des del primer pal en un llançament taquicàrdic en el que va poder fintar davant la passivitat defensa del rival. Així s’acabava la part, amb un còmode 1-4.

No obstant, el Badalona no ha après encara a gestionar els resultats positius i el segon quart ho va demostrar. La intensitat defensiva va ser menor, especialment en les ajudes i tot i que el ritme era controlat per ells, el Banyoles va aconseguir endur-se el parcial (4-3) d’un període en el que va començar marcant. Un gol que va ser ràpidament contrarrestat per “Flama” que aprofitant una contrafalta rebuda –i amb la ràpida ajuda i passada de Sergi Font- iniciava un contraatac que acabava amb un xut escurat al pal al límit de l’arribada del defensa. A partir d’aquí el desgavell defensiu del Badalona va passar factura i en pocs minuts l’avantatge de tres gols va anorrear-se: 5-5 i una lleu sensació de frustració envaïa els homes de Vicens Pascual. No obstant, en la dinàmica habitual del seu joc en aquest tipus de partits van tornar-se a posar per davant amb dos gols: una vaselina de considerable bellesa en la paràbola a càrrec de Jordi Esteve i un altre a càrrec d’Aaron Brea després de robar una pilota en camp propi i iniciar una escapada definida acadèmicament amb un xut sec i ras ajustat al pal.

La tercera part va iniciar-se amb una altra ofensiva dels banyolins que, esperonats a poder remuntar dos gols, van marcar en dues ocasions posant entre les cordes al Badalona. Empat a 7 al marcador i tot i l’evident superioritat de joc visitant el resultat demostrava que no s’hi valia a badar i que, cal reiterar-ho perquè és una constant- no saben rematar els partits. En aquest punt l’esquerrà Jordi Esteve marcava el seu quart gol aprofitant una superioritat numèrica amb un dels seus xuts potent per l’escaire. Altra vegada, en superioritat numèrica, el mateix Esteve, cedia la pilota a Dani Romaní al primer pal que tornava a posar dos diferencials al marcador. Un Dani Romaní que, val a dir-ho, al marge dels gols, va contribuir molt a la boia amb diverses exclusions. Abans d’acabar el quart el Banyoles va marcar el seu vuitè gol fent palès que no hi havia res sentenciat: 8-9 i un parcial a favor de 3-2

En el darrer període, la millor condició física dels visitants va facilitar jugar amb alguns contraatacs i avortar-ne els del Banyoles. Una qualitat en part recolzada en el moviment de banqueta que ha permès donar minuts a jugadors com Xavier Querol, Dani Muñoz, Martí Vinyoles i David Arranz –retornat després de mesos a causa d’una lesió- en la segona i tercera parts. El ritme del partit seguia, doncs, controlat pel Badalona i així ho demostrava una canonada marca de la casa de Sergi Font des d’uns 10 metres, superant tots els braços defensors i fent impossible l’estirada del porter. Visualment espectacular. Però l’espectacle serveix de poc per a guanyar si no va acompanyat de gols i aquests els van servir Romaní des de la boia i Òscar Reloba en una superioritat numèrica que certificava la màxima de diferencials: 8-12. Calia jugar amb el marcador, assegurar possessions llargues i les passades als companys,... és a dir, calmar el joc. El Banyoles però va convertir en gol dues superioritats numèriques que Pol Albert, en un bon partit jugat sencer, no va poder fer gran cosa. Faltaven poc més de tres minuts i altra vegada tot i les sensacions de control, l’experiència recordava que partits així també s’havien partit. Només calia recordar la dolorosa derrota in extremis contra el Granollers B fa unes jornades. No debades, el Badalona té bon equip i jugadors resolutius i altra vegada Dani Romaní feia el seu quart gol de la tarda. Era el gol de la tranquil·litat, especialment important perquè encara faltava el darrer dels locals establint el definitiu 11-13 al darrer minut.

Des de la perspectiva matemàtica el proper partit, dissabte vinent a les 19 hores a Badalona, serà intranscendent. Els homes de Vicens Pascual ja estan consolidats en la tercera posició i, per tant, a la següent fase formarà grup amb els equips que hagin quedat tercer i quart (actuals grup A i B) en aquest inici de campionat. La victòria per la mínima i als darrers sospirs de partit de l’ Igualada a la piscina del Sant Adrià (10-11), després d’haver anat a remolc tot el partit, van acostar el somni el badaloní però sense materialitzar-lo. S’escapen, doncs, les opcions de jugar en el grup d’ascens. Sense dubte caldrà replantejar objectius. No obstant, l’escassa significació matemàtica del proper partit, precisament contra el Sant Adrià, és inversament proporcional a la motivació i tensió del que és pot considerar una mena de derbi. Sense dubte, serà un partit ajustat, amb patiment contra un equip visitant  que ve amb moltes ganes de reivindicar-se i demostrar que en les darreres jornades posa en seriosos problemes als equips de la part alta de la classificació.